Kies je tool

Vraag 1

Heeft de klant interesse in (extra) lokale elektriciteitsproductie?

ja
neen

Vraag 2

Welke energievoorzieningen zijn beschikbaar (of zullen dat zijn)?

Gas of pellets en elektrische aansluiting
Enkel een elektrische aansluiting

Vraag 3

Is het gebouw goed geïsoleerd?

ja
neen

Let op!

Een WKK produceert elektriciteit en is rendabel omwille van deze elektriciteitsproductie. Als de klant geen extra elektriciteitsproductie nodig heeft is het plaatsen van een WKK weinig zinvol. Het plaatsen van een warmtepomp is eventueel wel een mogelijkheid. Vul de warmtepomp tool in en ontdek wat bij je klant kan en wat niet.

Ga naar WarmtePomp tool

Let op!

Omdat er geen van de gangbare brandstoffen voor WKK’s beschikbaar zijn of dat zullen zijn bij uw klant is WKK geen valabele optie. Mogelijks kan een warmtepomp wel geplaatst worden. Vul de warmtepomp tool in en ontdek wat mogelijk is.

Ga naar WarmtePomp tool

Let op!

Warmtepompen die geplaatst worden in een slecht geïsoleerd gebouw verbruiken gevoelig meer dan wanneer ze geplaatst zijn in geïsoleerde gebouwen. Bovendien zal een groter vermogen nodig zijn, wat de aanschafkosten siginificant de hoogte in drijft. Een WKK is mogelijks beter geschikt voor dergelijk gebouw. Daarom vul je best de WKK tool in. Opgelet! ga eerst en vooral na of het gebouw geïsoleerd kan worden. De meest duurzame en goedkoopste energie is namelijk diegene die je niet moet gebruiken.

Warmte-KrachtKoppeling tool Ga naar WarmtePomp tool